Adventskalender 17/12 - Taras Boulba Bier

Vandaag drink ik mijn favoriete bier met jou, Taras Boulba.

Het is een beetje paradoxaal omdat ik een aantal jaren voor Brussels Beer Project heb gewerkt en de oprichters van Brasserie de la Senne hen niet in hun hart sluiten.

Brasserie de la Senne ontstond in de jaren 2000 met Zinnebir, het eerste bier dat werd gecreëerd voor de Zinneke Parade. Het was toen de eerste nieuwe Brusselse brouwerij in decennia. Gedurende deze tijd overleefde alleen de brouwerij Cantillon.

Toen het Beer PROJECT werd geboren met een zeer marketingaanpak en de eerste bieren onder contract in andere brouwerijen werden gebrouwen, werden ze door Brasserie de la Senne zeer slecht ontvangen.

Hoewel ik dol ben op de diversiteit van de bieren bij het Brussels Beer Project (ze produceren zo’n vijftig nieuwe bieren per jaar), beëindigde ik mijn dienst als barman van de taproom naar het Walviscafé aan de overkant vaak met een Taras Boulba.

Een licht, droog en bitter bier dat een geweldige introductie is tot de meer bittere IPA-bieren. Het is geen IPA-bier maar een Belgisch hoppig bier.

Een andere anekdote die weinig mensen weten is dat de eerste Delta IPA van Beer Project biologisch was, maar overschakelde op conventioneel omdat de toeleveringsketen te onderontwikkeld was. In tegenstelling tot Brasserie de la Senne  die al meer dan tien jaar niet-biologische bieren brouwde en 2 jaar geleden al haar bieren discreet omschakelde naar biologisch.

Groetjes en ik hoop dat je net zo geniet van mijn favoriete bier als ik.

Florian

Crédit Photo: Saskia Vanderstichele

Continuer la lecture


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.